Unele femei sunt înzestrate de la natură cu un ten normal, care nu este prea uscat și nici nu produce sebum în exces. Datorită acestui lucru nu vor avea probleme foarte mari cu coșurile, zonele uscate și exfolierea pielii. Se pot rezuma la o rutină de îngrijire simplă și astfel se pot bucura timp îndelungat de un ten frumos și luminos. Însă totul se schimbă atunci când intervin anumite probleme, precum excesul de sebum, uscarea excesivă a pielii, acneea, pete pigmentare și alte imperfecțiuni.
Pentru a avea un ten cât se poate de curat și cu un aspect uniform, este bine să ții cont de anumiți pași de îngrijire și anumite sfaturi în ceea ce privește întreținerea sănătății pielii. De aceea, azi vom afla mai multe despre pașii pe care să-i urmăm atunci când ne curățăm și îngrijim tenul, pentru a vedea unde mai este de lucrat în propria noastră rutină de îngrijire.
Demachiere
Demachierea este unul dintre pașii esențiali în îngrijirea tenului. Nu numai că vei da jos tot machiajul, dar vei elimina de pe ten toate impuritățile acumulate în timpul zilei, prin poluare, praf și alte toxine. Este deja foarte bine cunoscută regula conform căreia nu este indicat să te culci machiată, fiind unul dintre factorii care contribuie la apariția de coșuri, iritații și inflamații.
Demachierea se realizează personalizat, în funcție de tipul de ten. Pentru tenul gras se recomandă ape micelare delicate, cu efect ușor astringent și de curățare profundă. Tenul uscat are nevoie pe lângă curățare, de un plus de hidratare și hrănire a pielii. Pentru ca produsele de curățare a tenului să aibă efectele dorite, recomandăm utilizarea împreună cu Energy Beauty Bar, un dispozitiv placat cu aur de 24K. Elegant, simplu de utilizat și extrem de eficient, Energy Beauty Bar acționează în profunzimea tenului, prin microvibrații constante și generare de ioni negativi, care favorizează eliminarea completă a impurităților și toxinelor. În același timp, prin cele 3 minute de utilizare zilnică Energy Beauty Bar stimulează circulația sângelui și producție de colagen, pentru ca tenul să fie mai luminos, cu un aspect uniform și sănătos.
Hidratare
După demachierea tenului se recomandă hidratarea acestuia, mai ales dacă ai trecut de 25 ani, deoarece din acest moment pielea începe să-și piardă treptat din elasticitate, nu mai produce colagen suficient și apar primele riduri. Contra multor păreri, tenul gras are nevoie de hidratare în aceiași măsură precum tenul uscat. De cele mai multe ori, excesul de sebum apare pe baza unei deshidratări a pielii, de aceea este indicată o cremă ușoară, cu efect de echilibrare a nivelului de sebum și de matifiere.
Tenul uscat are nevoie de creme pe bază de uleiuri naturale, precum uleiul de jojoba, sau seruri puternic hidratante, pentru o hrănire în profunzime și menținerea aspectului catifelat al pielii. În ceea ce privește tenul mixt se recomandă creme hidratante ușoare, dar cu un efect mai puțin astringent decât ar fi nevoie în cazul tenului gras. Nu în ultimul rând, tenul sensibil are nevoie de o atenție specială, fiind cel mai predispus la acnee și iritații. Pentru acest tip de ten sunt potrivite cremele fără parfum, din ingrediente exclusiv naturale, care hrănesc și regenerează pielea.
Obiceiuri de evitat atunci când vrei un ten curat și sănătos
Ai grijă la alimentanție. Dacă te confrunți constant cu coșuri și iritații pe ten, poate este timpul să-ți revizuiești dieta zilnică. Glutenul, lactatele, zahărul în exces, toate acestea pot fi aspecte care favorizează inflamația pielii. Renunță timp de o săptămână la una dintre categoriile enumerate mai devreme și observă dacă se produce vreo schimbare.
Indiferent că ești machiată sau nemachiată evită să pui mâna pe față, doar dacă este curată. Cu cât pui mai des mâinile murdare pe fața, cu atât există riscul să ai parte de coșuri și zone înroșite ale pielii.
Curăță regulat pensulele de machiaj, dacă ai timp, ideal al ar fi la fiecare sfârșit de săptămână, mai ales ustensilele cu care îți aplici fondul de ten.
Nu uita de aplicarea cremei cu factor de protecție înainte să ieși din casă. Indiferent dacă este noros sau vreme cu soare, pielea și mai ales tenul are nevoie de protecție contra razelor UV, care pot produce pete pigmentare, iritații și în timp, favorizează dezvoltarea cancerului de piele.
Concluzie
Unul dintre secretele unui ten curat și sănătos este o rutină personalizată de îngrijire. Primul pas constă într-o demachiere în profunzime a tenului, prin curățarea impurităților, eliminarea toxinelor, stimularea circulației sanguine și relaxarea pielii. Mai departe avem nevoie de hidratare, în funcție de tipul de ten, poate fi vorba de creme ușoare cu efect de matifiere sau uleiuri naturale cu rol de hrănire intensivă.
La fel, există câteva obiceiuri zilnice pe care este bine să le evităm cumar fi atingerea constantă a feței sau ieșitul din casă fără aplicarea unei creme cu factor de protecție. Toate acestea și multe altele sunt doar câteva dintre schimbările pe care le poți face în rutina ta zilnică pentru un ten mereu tânăr și sănătos.
Lasă un răspuns